Nájdeš nás aj na:

Cestopisy

Tipy a triky na návštevu Disney’s Hollywood Studios

Tipy a triky na návštevu Disney’s Hollywood Studios

Tieto veľkolepé parky sú snom mnohých. Nie je to iba detská záležitosť, v parku stretneš naozaj všetky vekové kategórie. Od tých najmenších cez mladých ľudí, ženské, či mužské rozlúčky so slobodou, až po dôchodcov. My sme navštívili rovno dva parky a to priamo v Orlande, na Floride. Magic Kingdom a Disney’s Hollywood Studios. V článku nižšie sa s tebou podelím o to, čo môžeš očakávať od svojej návštevy a na čo sa pripraviť.

Reklama

Miesto kde sa každý z nás na chvíľu vráti v čase. Ceny do týchto parkov sa zväčša pohybujú okolo 100€ a vyššie, pričom treba rátať s ďalšími výdavkami počas dňa. Odporúčam si deň v parku užiť naplno a rozhodne navštíviť aspoň jednu z tématických reštaurácií, za ten zážitok to naozaj stojí. V článku nájdeš ďalšie tipy, ako si deň v parku užiť čo najviac!

Stravovanie

V každom parku sa nachádza niekoľko tématických reštaurácií, ktoré nájdeš na prehľadnej mape. Podniky sú navyše označené podľa cenovej kategórie. Samozrejme tie najdrahšie ponúkajú najlepší zážitok, naopak pri tých najlacnejších ide o obyčajnú reštauráciu, či fast-food. Ako som písala vyššie navštíviť aspoň jednu z nich je rozhodne zážitok.

MÔJ TIP:

Sci-Fi Dine-In Theater Restaurant (Disney’s Hollywood Studios)

Najprv sme nevedeli, čo môžeme očakávať od tejto tajomnej reštaurácie. Pri vstupe sme nevideli interiér a to umocnilo náš zážitok ešte viac. Po pár minútach nás hostesska odviedla do centra diania a my sme sa zmohli iba na “wau”. Ocitli sme sa v tmavej miestnosti s premietacím plátnom a desiatkami autíčok, v ktorých si ľudia vychutnávali svoj obed. Niečo takéto som zatiaľ videla naozaj len vo filmoch. Napriek tomu, že jedlo bolo veľmi priemerné, tak cena za tento zážitok bola veľmi prijateľná – 20$/osoba.

Single ride

Ak je nejaký užitočný tip, o ktorý sa chcem s tebou podeliť, tak je to využívať single-ride rady. Väčšina ľudí chodí po skupinkách a tým pádom čakajú v rade niekedy aj hodinu na jednu jazdu. Avšak práve ľuďmi, ktorí čakajú v single-ride rade dopĺňajú ostatné skupinky, tým padom sa na svoju jazdu dostaneš omnoho skôr. Jedine o čo prídeš je, že nebudeš sedieť vedľa svojho kamaráta.

Predstavenia

Čo by si v parkoch rozhodne nemal vynechať? Úžasné predstavenia, ktoré sa odohrávajú počas celého dňa. V Disney’s Hollywood Studios rozhodne odporúčam show Indiana Jones, ktorá ti vyrazí dych. V Magic Kingdom sa veľmi dobre zabavíš na Academy of Laugh.

Parky sú plné miest, ktoré ťa vtiahnu do úplne iného sveta. V parku Magic kingdom bola rozhodne najlepšia atrakcia Piráti z Karibiku. a to nie som žiadny fanúšik. Vlastne som nikdy Pirátov z Karibiku nevidela.

Hlavné predstavenie

Každý park ponúka nádhernú show po zotmení, ktorá je skvelou čerešničkou na torte po náročnom dni. Niektoré parky majú na programe predstavení viac, potom je naozaj problém vybrať si jedno. My sme sa rozhodli pre show “Fantasmic!” v Disney’s Hollywood Studios a musím povedať, že to bola naozaj nádhera. Aj tu platí, že pokiaľ chceš mať dobrý výhľad, je najlepšie prísť v predstihu, nakoľko na tieto predstavenia mieri naozaj takmer každý z parku. Spozorovali sme, že sem prichádzali aj ľudia z okolitých parkov.

Loď do Magic Kingdom Parku

Aby si sa dostal do parku je potrebné, aby si využil trasnfer z parkoviska. Možnosti sú dve. Rýchlovlak alebo plavba loďou. Odporúčam plavbu, je to rozhodne o zážitok navyše a je veľmi pekné pozorovať ako sa pomaličky približuješ k známemu zámku.

Príď čo najskôr

Pri všetkých parkoch platí, že sa oplatí prísť čo najskôr, nakoľko sa vieš dostať na najobľúbenejšie atrakcie v rekordne rýchlom čase a celkovo park nie je ešte tak preplnený. V prípade, že by si chcel mať park “len pre seba”, je tu možnosť prísť do parku o hodinu skôr, než všetci ostatní. Tento vstup je povolený všetkým hosťom ubytovaným v hoteloch Disney Resort.

A na zaver ti dám cennú radu, predtým než si naplánuješ deň, ktorý stráviš v parku, skontroluj si, či sa tam práve nekoná nejaká špeciálna udalosť. Nám bolo v Magic Kingdom oznámené, že sa park zatvára už o 17:00, kvôli Haloweenskej party. Pokiaľ by sme tam chceli ostať dlhšie, bolo potrebné zaplatiť ďalších približne 80$ na osobu.

Akciové letenky


Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na [email protected]. Ak máte super cestovateľský príbeh, recenziu, reportáž či blog a chcete sa o svoje zážitky podeliť so svetom, nebojte sa nám svoj text poslať na [email protected]. Radi ho zverejníme v sekcii Cestovatelia.


Špeciálne ponuky pre našich čitateľov


  • Odporúčame ti aj našu uzavretú Facebook skupinu Pelipecky.sk VIP.
    • Naša srdcovka - cestovateľský newsletter, ktorý odoberajú desaťtisíce cestovateľov:
    • Výbery z bankomatu zdarma, výhodné kurzy pri cestovaní do zahraničia a cashback u obľúbených značiek získaš exkluzívne cez Pelikán, založ si konto cez Revolut
    • Výhodný bus na letisko? Odporúčame ti našich kamošov zo Slovak Lines - bezplatná Wi-Fi, klimatizácia, nástup priamo pri termináli letiska, Viedeň - Bratislava 24-krát denne
    5/5 - (1 vote)
Komentáre

Nataly študuje masmediálnu komunikáciu v Bratislave. Cestovanie je jej veľkou vášnou a tak cestuje vždy, keď je príležitosť. Miluje tiež jedlo, módu a autentické mestské bary či reštaurácie po celom svete. Nohavice na nej uvidíte zriedka, naopak sukňu a tenisky má na sebe takmer nonstop.

Hore