Nájdeš nás aj na:

Novinky

Michelinská reštaurácia v Budapešti podáva luxusné jedlo na kolotoči

Michelinská reštaurácia v Budapešti podáva luxusné jedlo na kolotoči

Mnohé reštaurácie a bary boli nútené kvôli globálnej pandémie zatvoriť, prípadne fungujú na take-away objednávkach. Niektoré z nich si zvolili kreatívnejšiu cestu. V Budapešti sa napríklad michelinská reštaurácia Costes rozhodla servírovať svoje umelecké pokrmy na mestskom ruskom kole.

Reklama

Reštaurácia aj obľúbené ruské kolo kvôli koronavírusu zaznamenali výrazný úpad návštevníkov. Vstupenka na štvorchodové menu vo vduchu stojí približne 132€ a prvá jazda sa vypredala v priebehu pár dní. Majitelia prevádzky sa však chystajú uverejniť nové termíny na jar, keď sa oteplí.

Costes je prvá maďarská reštaurácia, ktorá získala michelinskú hviezdu. Podávajú tu klasickú maďarskú kuchyňu s portugalským nádychom.

Zdroj: Shutterstock/posztos

Problémy s prevádzkou majú reštaurácie po celom svete. V jednom meste v USA dokonca vyhlásili súťaž pre obyvateľov. Za úlohu majú navrhnúť, akým spôsobom by mohli reštaurácie fungovať v zimných mesiacoch. Odmena je 5 tisíc dolárov.


Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na [email protected]. Ak máte super cestovateľský príbeh, recenziu, reportáž či blog a chcete sa o svoje zážitky podeliť so svetom, nebojte sa nám svoj text poslať na [email protected]. Radi ho zverejníme v sekcii Cestovatelia.


Špeciálne ponuky pre našich čitateľov


  • Odporúčame ti aj našu uzavretú Facebook skupinu Pelipecky.sk VIP.
    • Naša srdcovka - cestovateľský newsletter, ktorý odoberajú desaťtisíce cestovateľov:
    • Výbery z bankomatu zdarma, výhodné kurzy pri cestovaní do zahraničia a cashback u obľúbených značiek získaš exkluzívne cez Pelikán, založ si konto cez Revolut
    • Výhodný bus na letisko? Odporúčame ti našich kamošov zo Slovak Lines - bezplatná Wi-Fi, klimatizácia, nástup priamo pri termináli letiska, Viedeň - Bratislava 24-krát denne
    5/5 - (1 vote)
Komentáre

Hana je z Bratislavy, kde vyštudovala žurnalistiku. Vyskúšala si život vo Varšave ako študent médií a v Berlíne ako redaktor v online magazíne. Pracovné skúsenosti ju zaviali do cestovného ruchu a tam sa doteraz cíti ako doma. Miluje víkendové city breaky po európskych destináciách, ale aj exotiku.

Hore