Nájdeš nás aj na:

Koronavírus

Aerolinky Norwegian Air sú zachránené, veľký podiel získala aj Čína

Aerolinky Norwegian Air sú zachránené, veľký podiel získala aj Čína

Nórsky lowcost Norwegian Air má na nejaký čas vyriešenú otázku svojho živobytia. Majoritu v nórskych aerolinkách prevzali veritelia, medzi ktorými je tiež firma ovládaná Bank of China pod kontrolou čínskej vlády, píše Denník N.

Reklama

Nízkonákladové aerolinky získali štátne garancie za úvery v sume 271 mil. USD, čo bola podmienka ich prežitia.

V rámci reštrukturalizácie získala podiel takmer 13 percent na hlasovacích právach BOC Aviation, nad ktorou má cez Bank of China kontrolu čínska vláda.

Norwegian Air stále nemajú vyhraté. Podľa ich generálneho riaditeľa Jacoba Schrama budú nasledujúce mesiace aj napriek obrovským finančným injekciám národné, pretože v odvetví panuje veľká neistota. Pre koronakrízu sa prakticky nelieta, firma tak nemá žiadne príjmy a je závislá od veriteľov.

Norwegian Air už prepustili 90 percent personálu a plánujú ďalšie úsporné opatrenia, aby znížili náklady.

Zdroj: Denník N, Bloomberg


Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na [email protected]. Ak máte super cestovateľský príbeh, recenziu, reportáž či blog a chcete sa o svoje zážitky podeliť so svetom, nebojte sa nám svoj text poslať na [email protected]. Radi ho zverejníme v sekcii Cestovatelia.


Špeciálne ponuky pre našich čitateľov


  • Odporúčame ti aj našu uzavretú Facebook skupinu Pelipecky.sk VIP.
    • Naša srdcovka - cestovateľský newsletter, ktorý odoberajú desaťtisíce cestovateľov:
    • Výbery z bankomatu zdarma, výhodné kurzy pri cestovaní do zahraničia a cashback u obľúbených značiek získaš exkluzívne cez Pelikán, založ si konto cez Revolut
    • Výhodný bus na letisko? Odporúčame ti našich kamošov zo Slovak Lines - bezplatná Wi-Fi, klimatizácia, nástup priamo pri termináli letiska, Viedeň - Bratislava 24-krát denne
    Prosím, ohodnoťte náš článok.
Komentáre

Raz sa náhodou dostal k lacným letenkám a odvtedy chce precestovať celý svet. Radšej má hory a prírodu ako mestskú džungľu. Zamiloval si Island, Yosemite, Indonéziu a veľmi ho láka Nepál, Faerské ostrovy a Kanada. Najväčší sen si ale už splnil, keď sa mu narodili dcérka Eliška a Nina.

Hore