Nájdeš nás aj na:

Amerika

KUBA: Božské Varadero koncom roka za 489€!

KUBA: Božské Varadero koncom roka za 489€!

Výborná správa pre všetkých milovníkov Karibiku! Kubánske Varadero je teraz dostupné za úžasné ceny z Prahy. Letenky rezervuješ za 489€, v cene máš aj 23kg podpalubnú batožinu a keďže letíš spoločnosťou Air Canada, v cene máš aj TURISTICKÚ KARTU na Kubu. Ak ti nevadia 2 rýchle prestupy na ceste tam aj späť, tak si koncom roka môžeš užiť parádnu dovolenku v Karibiku. V predaji je len niekoľko termínov, preto odporúčame rezervovať čím skôr.

Reklama

Lacné letenky na Varadero

  • Odkiaľ? Z letiska Praha, prestup v Bruseli a v Toronte
  • S kým? Letecká spoločnosť Air Canada
  • Kedy? November – december 2020
  • Príklad? Termín 6. – 15. november 2020 (POZRI KALENDÁR)
  • Čo je v cene? let tam aj späť, všetky poplatky, 23kg podpalubná batožina
  • NEPREHLIADNI: Pobyt v 3* Gran Caribe Club Kawama za 1 162€
  • Využi náš zľavový kód: PECKYFEB10 (zľava 10€ na objednávku)

Akciové letenky

Čo robiť, vidieť a zažiť na Varadero?

Varadero je úzky polostrov, asi 20 km dlhý, v západnej časti severného pobrežia Kuby. Atlantický oceán, neskutočne krásne pláže, špičkový dovolenkový servis. Turisti, ktorí prichádzajú dovolenkovať sem, väčšinou počas celého pobytu na tomto polostrove aj zostávajú – ponúka totiž neuveriteľné množstvo atrakcií. Botanickú záhradu, jazdy loďou, vodné športy či golf, šnorchlovanie pri koralovom útese, tanečné šou a kubánsky rum, architektonické pamiatky aj jaskyne.

Cestovné doklady na Kubu

Ako získate víza na Kubu? Nie je to nič zložité, no v každom prípade to nebude zadarmo. Potrebujete získať tzv. turistickú kartu, ktorá vás oprávňuje na vstup na Kubu po dobu 30 dní. V prípade, že cestujete na dovolenku cez Pelikán, turistickú kartu máte s najväčšou pravdepodobnosťou už v cene zájazdu. V prípade, že ste si cez Pelikán kúpili letenky na Kubu, turistickú kartu si musíte zabezpečiť samostatne. Viac si prečítajte tu.

Kedy cestovať na Kubu?

Kuba je celoročná destinácia. Drží si príjemne vysoké teploty, vysokú vlhkosť vzduchu a pravidelné zrážky takmer neustále. Znamená to množstvo slnečných dní v roku a teploty okolo 30°C. Kuba má subtropické podnebie a striedajú sa tu dve ročné obdobia. Suchšie obdobie trvá od novembra do apríla a naopak daždivejšie obdobie je od mája do októbra. Preto odporúčame navštíviť Kubu najmä v mesiacoch od novembra do apríla. S väčším množstvom zrážok si zas užijete viac tepla a voda v mori je teplejšia. Dažde bývajú intenzívne, no len vo forme krátkej búrky.


Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na [email protected]. Ak máte super cestovateľský príbeh, recenziu, reportáž či blog a chcete sa o svoje zážitky podeliť so svetom, nebojte sa nám svoj text poslať na [email protected]. Radi ho zverejníme v sekcii Cestovatelia.


Špeciálne ponuky pre našich čitateľov


  • Odporúčame ti aj našu uzavretú Facebook skupinu Pelipecky.sk VIP.
    • Naša srdcovka - cestovateľský newsletter, ktorý odoberajú desaťtisíce cestovateľov:
    • Výbery z bankomatu zdarma, výhodné kurzy pri cestovaní do zahraničia a cashback u obľúbených značiek získaš exkluzívne cez Pelikán, založ si konto cez Revolut
    • Výhodný bus na letisko? Odporúčame ti našich kamošov zo Slovak Lines - bezplatná Wi-Fi, klimatizácia, nástup priamo pri termináli letiska, Viedeň - Bratislava 24-krát denne
    5/5 - (1 vote)
Komentáre

Už päť rokov pre teba náš tím loví lacné letenky, dovolenky a píše tipy na cestovanie po celom svete. V našej slovenskej redakcii sedí Hanka, Katka, Aďa a Roland, ktorí pre teba hľadajú to najlepšie zo sveta cestovania 24 hodín, 7 dní v týždni.

Hore