Nájdeš nás aj na:

Novinky

Čile od 1. septembra čiastočne sprísni vstupné podmienky. Opäť žiada test alebo očkovanie

Čile od 1. septembra čiastočne sprísni vstupné podmienky. Opäť žiada test alebo očkovanie

Od 1. septembra 2022 dochádza k čiastočnému sprísneniu pravidiel cestovania do Čile. Cestovatelia sú po novom opäť povinní predložiť očkovací certifikát alebo PCR test s negatívnym výsledkom. Na druhú stranu bola od tohto dátumu zrušená povinnosť vypĺňať príjazdový formulár a očkovaní cestovatelia už nemusia žiadať o tzv. „Mobility Pass“ za účelom vstupu do hotelov, reštaurácií a pod. (vystačia si s očkovacím certifikátom a dokladom totožnosti)

Reklama

Od 14. apríla nie sú povinné rúška v exteriéri. Niektoré regióny ich však budú naďalej vyžadovať – napríklad Arica, Tarapacá a Isla de Pascua.


Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na redakcia@pelipecky.sk. Ak máte super cestovateľský príbeh, recenziu, reportáž či blog a chcete sa o svoje zážitky podeliť so svetom, nebojte sa nám svoj text poslať na novinky@pelipecky.sk. Radi ho zverejníme v sekcii Cestovatelia.


Špeciálne ponuky pre našich čitateľov


  • Odporúčame ti aj našu uzavretú Facebook skupinu Pelipecky.sk VIP.
    • Naša srdcovka - cestovateľský newsletter, ktorý odoberajú desaťtisíce cestovateľov:
    • Výbery z bankomatu zdarma, výhodné kurzy pri cestovaní do zahraničia a cashback u obľúbených značiek získaš exkluzívne cez Pelikán, založ si konto cez Revolut
    • Výhodný bus na letisko? Odporúčame ti našich kamošov zo Slovak Lines - bezplatná Wi-Fi, klimatizácia, nástup priamo pri termináli letiska, Viedeň - Bratislava 24-krát denne
    Prosím, ohodnoťte náš článok.
Komentáre

Hana je z Bratislavy, kde vyštudovala žurnalistiku. Vyskúšala si život vo Varšave ako študent médií a v Berlíne ako redaktor v online magazíne. Pracovné skúsenosti ju zaviali do cestovného ruchu a tam sa doteraz cíti ako doma. Miluje víkendové city breaky po európskych destináciách, ale aj exotiku.

Hore