Nájdeš nás aj na:

Cestopisy

10 najlepších zážitkov v Dubaji pre zamilovaných

10 najlepších zážitkov v Dubaji pre zamilovaných

To, že Dubaj je tou najuniverzálnejšou destináciou, vám tvrdíme už dlhodobo. Naposledy sme sa preniesli do špionážneho filmu, dnes si predstavíme, akoby vyzeral Dubaj, keby bol hlavným hrdinom hollywoodskej romantickej komédie.

Reklama

A pre tých z vás, ktorí sa na Blízky východ chystáte kvôli svadobnej ceste, či len na výlet so svojimi milovanými, sme si pripravili výber desiatich romantických zážitkov, ktoré vašu dovolenku spravia nezabudnuteľnými.

1. Let balónom

Let s balónom sa mnoho razy spája s dodatočnou službou – môžu ňou byť raňajky či grilovačka, jazda púšťou či prenocovanie na safari – samotný let sa tak natiahne na niekoľkohodinový až celodenný zážitok. Miesto odletu sa nachádza približne 45 minút jazdy autom od centra – podľa niektorých je práve dubajská púšť z výšky približne jedného kilometra tým najlepším miestom na sledovanie východu slnka. O romantický zážitok na celý život je teda postarané. 

2. Jazda ťavou po púšti 

Ťavy sú ikonou Arabskej púšte a vynechať počas návštevy tohto kúta sveta jazdu na nich, by bola skutočne škoda. Objavovať púšť sa dá na SUV či buginách, jazda na ťavách je však podľa domácich tou najtradičnejšou možnosťou – dĺžka jazdy sa líši, môžete si však zvoliť pár minútovú jazdu alebo komplexný 45 minútový zážitok spojený napríklad s tradičným maľovaním henou či varením pravej arabskej kávy. 

3. Plavba loďou abra cez Souk Madinat

Na plavbu loďou sa môžete vybrať na viacerých miestach, dokonca aj priamo do najväčšej tancujúcej fontány na svete. Obľúbenou destináciou v časti Jumeirah je však kanál Souk Madinat – plavba trvá 20 minút a jedna jazda je určená pre maximálne desať ľudí – plavbu je potrebné zarezervovať si aspoň 24 hodín vopred.

4. Tancujúca fontána

The Dubai Fountain je najväčšou hudobnou fontánou na svete – s viac ako 3-tisíc LED žiarovkami a tryskami, ktoré vedia vystreliť vodu až do výšky 105 metrov, ponúka nezabudnuteľný zážitok všetkým návštevníkom. Na jej vystúpenia sa môžu prísť pozrieť každú pol hodinu od siedmej večer – počas pracovných dní trvajú do pol jedenástej, cez víkend do jednej ráno. Samotná show trvá spravidla tri minúty.

Akciové letenky do Dubaja

5. La Perle

Dubajská show číslo jeden – La Perle je neobyčajným vodným predstavením, pri ktorom aktéri vzdorujú gravitácii. To mohlo vzniknúť len v jedinečných kulisách s high-tech vybavením a špičkovou automatickou inscenáciou, teda v Dubaji. Lístky na La Perle dostanete momentálne zadarmo aj ku všetkým zakúpeným letenkám spoločnosti Emirates. Viac o La Perle a presných podmienkach Emirates akcie sme písali v jednom z našich článkov. 

6. Čaj o piatej či najvyššia večera

Najluxusnejší hotel na svete je vyhradený striktne pre hostí, dostať sa doň však môžete pomerne jednoducho – na popoludňajší čaj. Ten sa v prvom sedemhviezdičkovom hoteli na svete stane nezabudnuteľný zážitok a ak si trošku priplatíte, zabezpečíte si miesto aj pri okne s tým najlepším výhľadom na najlepšiu destináciu. 

A čo tak si vychutnať atmosféru najvyššej večere na svete? Atmosphere je reštauráciou, ktorá drží svetový rekord ako najvyššia reštaurácia. Nachádza sa, ako inak, na Burj Khalifa vo výške 442 metrov.

7. Prechádzka po Miracle Garden 

Miracle Garden je najväčšou kvetinová záhrada s viac ako 50 miliónmi kvetín a dokopy 250 miliónmi rastlín. Otvorená bola na Valentína v roku 2013, čo z nej robí ultimátnu must-have destináciu na vašej romantickej tour de Dubaj. Záhrada je otvorená od novembra do mája a áno, toto je to miesto, kde nájdete ikonický double-decker Airbus A380 z kvetov – ten je dokonca ešte väčší ako originál. Lietadlo, ktoré je vytvorené z pol milióna kvetov je tiež súčasťou mnohých z dubajských svetových rekordov.

8. Dubai Garden Glow

10-miliónov LED žiaroviek v tom (ako inak) najväčšom glow-in-dark parku na svete. Dubai Garden Glow je okrem toho tiež domovom najväčšieho dinoparku, ice parku (momentálne uzatvorené), magic či art parku. Zážitok ponúka každý zo spomenutých a zabavia sa v ňom dospelí aj deti. Zoberte partnerku, partnera a užite si romantiku v obklopení miliónov svetiel.

9. Love Lakes

Lásku je v Dubaji cítiť a najmä vidieť. Najviac v časti Al Salam, kde sa nachádzajú Love Lakes. Nejde o žiadne jazerá, ktoré sa vzdialene podobajú na srdcia, ide o umelo vytvorenú oázu Al Quadra, ktorá je domovom  dvoch jazier, ktoré sú vytvarované do tvaru obrovských sŕdc. Ak teda cestujete do Dubaja so svojou milovanou polovičkou, určite toto miesto nevynechajte.

10. Piknik na Hatta Mountain

Horské mesto Hatta sa nachádza zhruba 134 kilometrov od centra Dubaja. Tým menej dobrodružným, ktorí si chcú len vychutnať krásy okolia, ponúka množstvo možností na prechádzky a miesta, kde si so svojou milovanou osobou môžete spraviť nezabudnuteľný piknik.


Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na [email protected]. Ak máte super cestovateľský príbeh, recenziu, reportáž či blog a chcete sa o svoje zážitky podeliť so svetom, nebojte sa nám svoj text poslať na [email protected]. Radi ho zverejníme v sekcii Cestovatelia.


Špeciálne ponuky pre našich čitateľov


  • Odporúčame ti aj našu uzavretú Facebook skupinu Pelipecky.sk VIP.
    • Naša srdcovka - cestovateľský newsletter, ktorý odoberajú desaťtisíce cestovateľov:
    • Výbery z bankomatu zdarma, výhodné kurzy pri cestovaní do zahraničia a cashback u obľúbených značiek získaš exkluzívne cez Pelikán, založ si konto cez Revolut
    • Výhodný bus na letisko? Odporúčame ti našich kamošov zo Slovak Lines - bezplatná Wi-Fi, klimatizácia, nástup priamo pri termináli letiska, Viedeň - Bratislava 24-krát denne
    Prosím, ohodnoťte náš článok.
Komentáre

Prvý raz letela lietadlom až v 19tich, od tej doby si ho zamilovala. Krajinu podľa nej spoznáš podľa gastronómie a toho, ako ti naservírujú dezert. Za hranicami ju najčastejšie nájdete sedieť v lokálnej kaviarni so šálkou kávy a domácim zákuskom. Vyrástla v rodine dejepisárov, povinnou zastávkou každej jej cesty sú preto historické pamiatky a múzea. Myslela si, že preferuje more, nedávno sa však zamilovala do hôr, a to rovno do našich domácich.

Hore