Nájdeš nás aj na:

Dovolenky

Spoznajte čarokrásne zelené Korfu a zamilujte sa na prvý pohľad!

Korfu, celkom nenápadný grécky ostrovček v Stredozemnom mori, si zamilujete hneď po prílete. Miestni ho nazývajú aj Kerkyra a už v minulosti sa museli oň doslova biť s inými mocnosťami, ktoré si chceli tento nádherne zelený ostrov privlastniť. A kto by aj nechcel, však? No Gréci mali tvrdý korienok, dali všetkým po prstoch a dnes Korfu okupujú najmä dovolenkári. Navyše, s týmito pobytmi na pláži či v meste, od raňajok až po all inclusive, je dovolenka na Korfu úúúplná pohoda!

Reklama

Korfu alebo Kerkyra?

Hlavné mesto je jedným z najväčších miest Iónskych ostrovov, no rozhodne nečakajte žiadnu metropolu à la Dubaj. Naopak, pri potulkách prepletenými úzkymi uličkami neuveríte vlastným očiam a v hlave vám bude behať veta “Som ešte vôbec v Grécku?” Nadýchajte sa gréckej pohodičky v kombinácii s talianskym šmrncom, ktorý tu zabudli starí Benátčania. Vôňa kávy z malej kaviarničky za rohom vás zavedie na ukryté miesta, na ktoré domáci nedajú dopustiť. Nezabudnite sa pozrieť hore – nad hlavami zočíte kopy sušiaceho sa prádla na dlhých šnúrach a tetu v natáčkach na balkóne vychutnávajúc si jej rannú cigaretku.

Dovolenka na Korfu od 249 EUR [otw_shortcode_button href=“https://www.pelikan.sk/sk/pobyty/s-pelikanom/DT:R14?utm_source=facebook&utm_medium=pelipecky&utm_campaign=2019_02_04_deal_dovolenka_korfu“ size=“large“ bgcolor=“5fbded“ icon_type=“general foundicon-right-arrow“ icon_position=“right“ shape=“radius“ color_class=“otw-orange“ target=“_blank“]PREJSŤ NA PONUKU[/otw_shortcode_button]

Únik na Myší ostrov

Vydajte sa po úzkom móle priamo na malý ostrovček, na ktorom sa ukrýva malebný kláštor Vlacherna zo 17. storočia. Atmosféru ostrovčeka dotvára malá kaplnka a krásna kvetinová záhradka. Zatúžili ste počas horúcich letných dní po štipke romantiky? Požičajte si loďku a dopravte sa na neďaleký Myší ostrov. Ostrovček je prerastený cyprusmi a predstavuje dokonalý únik pred svetom.

Závan Rakúsko-Uhorska

Keď sa vydáte pár kilometrov za hlavné mesto, narazíte na kúsok elegantného Rakúsko-Uhorska. Achilleion bol postavený na konci 19. storočia pre cisárovnú Sissi, ktorej životný príbeh nebol dvakrát veselý. Dnes vás tu uchváti honosná architektúra letného paláca, vnútri ktorého narazíte na dobový nábytok, maľby alebo dokonca šaty známej Sissi. A prečo toto miesto tak milovala? Pozrite sa z okna do rozkvitnutej záhrady a odpoveď máte. Ak dovolenkujete v hoteli Aeolos, túto krásu máte hneď za rohom.

Korfu z vtáčej perspektívy

Ak si myslíte, že oblasť Kanoni dostala svoje meno vďaka kanónom, BINGO! Tie slúžili na obranu v čase napoleonských vojen v 18. storočí a niekoľko ich tu nájdete dokonca ešte aj dnes. V súčasnosti sa sem hrnú turisti najmä kvôli nádherným výhľadom na spomínaný kláštor Vlacherna či Myší ostrov. Ste fanúšikom lietania? Toto miesto sa stane vašim splneným snom – každú chvíľku vám nad hlavami zavrčia motory lietadiel s ďalšími dovolenkármi na palube.

Pláže, pláže, pláže…

Kamkoľvek sa na ostrove pohnete, natrafíte na nádherné pláže, ktoré ulahodia každému. Ak sa vydáte do oblasti Gouvia neďaleko hlavného mesta, narazíte na široké, no najmä kamenisté pláže. Zamierte ešte o niečo severnejšie a dostanete sa na piesočnatú pláž Sidari, ktorá získala dokonca aj modrú vlajku. Každoročne sa sem vracajú húfy dovolenkárov, ktorí si pochvaľujú skvelé športové vyžitie, bary a reštaurácie. Ak obľubujete širšie piesočnaté pláže, nájdete ich v nemenej populárnej oblasti Messonghi na juhu ostrova. A tá najlepšia párty na ostrove? No predsa na pláži Kavos!

NÁŠ TIP: Ak túžite precestovať ostrov od severu až na juh, prenajmite si auto! S prenájmom auta na Korfu vám veľmi radi pomôžeme 🙂

Dovolenka na Korfu od 249 EUR [otw_shortcode_button href=“https://www.pelikan.sk/sk/pobyty/s-pelikanom/DT:R14?utm_source=facebook&utm_medium=pelipecky&utm_campaign=2019_02_04_deal_dovolenka_korfu“ size=“large“ bgcolor=“5fbded“ icon_type=“general foundicon-right-arrow“ icon_position=“right“ shape=“radius“ color_class=“otw-orange“ target=“_blank“]PREJSŤ NA PONUKU[/otw_shortcode_button]

 


Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na [email protected]. Ak máte super cestovateľský príbeh, recenziu, reportáž či blog a chcete sa o svoje zážitky podeliť so svetom, nebojte sa nám svoj text poslať na [email protected]. Radi ho zverejníme v sekcii Cestovatelia.


Špeciálne ponuky pre našich čitateľov


  • Odporúčame ti aj našu uzavretú Facebook skupinu Pelipecky.sk VIP.
    • Naša srdcovka - cestovateľský newsletter, ktorý odoberajú desaťtisíce cestovateľov:
    • Výbery z bankomatu zdarma, výhodné kurzy pri cestovaní do zahraničia a cashback u obľúbených značiek získaš exkluzívne cez Pelikán, založ si konto cez Revolut
    • Výhodný bus na letisko? Odporúčame ti našich kamošov zo Slovak Lines - bezplatná Wi-Fi, klimatizácia, nástup priamo pri termináli letiska, Viedeň - Bratislava 24-krát denne
    4.9/5 - (8 votes)
Komentáre

Michal je študentom práva, no od paragrafov občas utečie do ďalekého sveta. Miliónové metropoly a výhľady na nočné mesto sú preňho rajom, takže ho najskôr nájdete s pohárom vína v nejakom rooftop bare. Jeho srdcovkou je New York a Airbus A380.

Hore