Nájdeš nás aj na:

Novinky

Zaujímavosti 2018: Do USA za 2 stovky, rekordný pobyt trval 290 dní

Čo letelo minulý rok? Kam ste cestovali najviac? Ktoré dovolenkové destinácie boli najobľúbenejšie? Pelikan.sk zverejnil niekoľko zaujímavých čísel za rok 2018. Poďte sa v krátkosti pozrieť, ako Slováci cestovali za posledných 12 mesiacov.

Reklama

New York, New York

To, že je New York v niečom prvý, vôbec nie je šokujúce. Šokujúce však je, že New York je aj po toľkých rokoch stále na vrchole rebríčka najpredávanejších diaľkových leteniek Slovákov. Môže za to fakt, že minulý rok sa dalo cestovať do New Yorku za menej ako dve stovky. A môže za to zrejme aj zmena politiky mnohých leteckých spoločností, ktoré sa rozhodli ponúkať najlacnejšie tarify bez podpalubnej batožiny.

Zaujímavosť: Spojené štáty v uplynulých 12 mesiacoch navštívilo o takmer 43 percent viac cestujúcich z nášho regiónu ako v roku 2017. Ďalšími častými destináciami Slovákov sú pri USA najmä Los Angeles či Miami.

Idem na pobyt, budem tam asi tak 290 dní

Najdlhší pobyt, ktorý ste si cez Pelikán kúpili trval 290 dní a odohrával sa na východnom pobreží USA, v Clarksburgu.

Na otočku do Švédska

Najkratší pobyt s letenkou má tiež svojho rekordéra. Trval 24 hodín, 28 minút a 48 sekúnd. Čo sa za tak krátku dobu dá vidieť vo Švédsku? Nuž, niekomu to možno postačilo. V meste Kalmar vybavil čo potreboval a vrátil sa späť na Slovensko.

Najviac zaujal Zanzibar a Island

Na naše články ste si minulý rok klikli presne 2 266 701-krát. Najviac vás zaujal americký výpredaj, ktorý trhal rekordy aj v predajoch. Najúspešnejšia reportáž bola zo Zanzibaru, keď sme Kiki a Barborku poslali do exotiky s Turkish Airlines alebo keď som spolu s priateľkou za týždeň prešiel Island a nezruinoval svoje konto. Najviac sa vám páčil rozhovor s digitálnou nomádkou Michel a najviac ste klikali na sekciu TOP PONUKY. Preto vieme, že si zaslúžite top ponuky aj tento rok a s ešte vyššou intenzitou!

Aké články ti máme prinášať? Vyhovujú ti naše ponuky?

Tvoj názor je pre nás dôležitý. Povedz nám ho v kratučkom DOTAZNÍKU????

Aj lowcost môže vyjsť draho

V dnešnej dobe, kedy sa objavujú letenky za cent, je už zdá, sa všetko možné. Stále si však môžete kúpiť letenku od nízkonákladovej spoločnosti za veľa peňazí. Ako na to? Kupujte deň pred odletom! Najdrahšia lowcost letenka v roku 2018 stála 1225,56 eur.

Odpoveď do ôsmich sekúnd

Zákaznícky servis Pelikána okrem odpovedí cez Messenger, WhatsApp a iMessages v roku 2018 poslal viac než 205-tisíc emailov a riešil takmer 170-tisíc telefonátov. Jeho zákazníci sa pritom odpovede cez Facebook či WhatsApp dočkali v priemere za 7 minút, cez email vždy do 24 hodín a na zodvihnutie svojej telefonickej požiadavky museli na linke stráviť v priemere len 8 sekúnd. Najdlhší hovor trval až 59 minút a 42 sekúnd, ten priemerný však iba 3 minúty a 15 sekúnd.

Egypt a Turecko opäť v kurze

Slováci sa v roku 2018 vrátili aj k tradičným destináciám, ktoré v minulosti poznačili napríklad teroristické útoky a pomerne často by ste na nich natrafili aj v exotických destináciách ako Gambia, Dominikánska republika, Kuba, Maldivy, Maurícius, Srí Lanka, Omán, Thajsko či Vietnam. Najobľúbenejšie pobytové zájazdy Slovákov smerovali do Talianska (Ischia, Sardínia, Sicília), Španielska (Malorka a Andalúzia), Turecka, Grécka či Egypta.

Viac ako 308-tisíc leteniek

Pelikán je najväčší slovenský predajca leteniek s viac ako 170 zamestnancami a pôsobí aj v ďalších piatich krajinách – Česká republika, Maďarsko, Poľsko, Rakúsko a Nemecko. V minulom roku v regióne strednej a východnej Európy predal celkovo až 308.215 leteniek.

Spoločnosť vznikla pred 15 rokmi ako prvý slovenský online predajca cestovateľských produktov. V súčasnosti klientom ponúka aj klasické letné dovolenky pri mori či v exotike, poznávacie pobyty vo svetových metropolách, víkendové pobyty na Slovensku či v zahraničí i takzvané multi-city kombinácie leteniek rôznych leteckých spoločností.


Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na [email protected]. Ak máte super cestovateľský príbeh, recenziu, reportáž či blog a chcete sa o svoje zážitky podeliť so svetom, nebojte sa nám svoj text poslať na [email protected]. Radi ho zverejníme v sekcii Cestovatelia.


Špeciálne ponuky pre našich čitateľov


  • Odporúčame ti aj našu uzavretú Facebook skupinu Pelipecky.sk VIP.
    • Naša srdcovka - cestovateľský newsletter, ktorý odoberajú desaťtisíce cestovateľov:
    • Výbery z bankomatu zdarma, výhodné kurzy pri cestovaní do zahraničia a cashback u obľúbených značiek získaš exkluzívne cez Pelikán, založ si konto cez Revolut
    • Výhodný bus na letisko? Odporúčame ti našich kamošov zo Slovak Lines - bezplatná Wi-Fi, klimatizácia, nástup priamo pri termináli letiska, Viedeň - Bratislava 24-krát denne
    5/5 - (12 votes)
Komentáre

Raz sa náhodou dostal k lacným letenkám a odvtedy chce precestovať celý svet. Radšej má hory a prírodu ako mestskú džungľu. Zamiloval si Island, Yosemite, Indonéziu a veľmi ho láka Nepál, Faerské ostrovy a Kanada. Najväčší sen si ale už splnil, keď sa mu narodili dcérka Eliška a Nina.

Hore