Nájdeš nás aj na:

Cestopisy

Pracovný pohovor ako cesta okolo sveta – miesto je stále voľné!

Asi všetci neznášame pracovné pohovory. Hodiny za internetom strávené prehľadávaním pracovných ponúk, z ktorých sa žiadna nezdá byť vhodná. A potom formálna mašinéria spojená s upravovaním životopisov, písaním motivačných listov a emailov. Čerešničkou na torte sú nekonečné kolá osobných pohovorov v chladných biznis centrách, kde treba zachovať „poker face“, sebadôveru a svätú trpezlivosť.

Reklama

Škótska spoločnosť vyrábajúca whisky Grant’s však zvolila celkom iný prístup pri výbere globálneho ambasádora značky. Súčasťou pohovoru pre troch najužších kandidátov bude totiž 10-dňová cesta okolo sveta!

Spoločnosť, vyrábajúca whisky už od roku 1887, hľadá niekoho, kto spĺňa (okrem iných) aj nasledovné požiadavky:

– má nad 25 rokov,

– rád cestuje,

– rád spoznáva nové kultúry,

– má zmysel pre humor,

– vie vypočuť, ako aj motivovať iných.

Pozor! Na to, aby ste získali prácu snov, nemusíte byť Škót ani tzv. native speaker. Z jazykového hľadiska stačí vedieť dobre po anglicky. Veď šťastný výherca bude cestovať a propagovať whisky po celom svete!

Výberový proces je skutočne netypický. Skladá sa z troch fáz.

Prvá fáza:

V prvej fáze musíte vymyslieť nejaký drink, ktorý bude obsahovať whisky ako jednu z jeho troch súčastí. Tento pekne krásne nafotiť, napísať k nemu nejakú zaujímavú kreatívnu popisku a toto všetko uverejniť na Instagrame pod hashtagom #grantsinterview. Čas máte do konca augusta.

#grantsinterview Whiskey Grant’s 50ml Baileys 50ml Coffee 30ml

Príspevok, ktorý zdieľa Бар Пивная Империя (@pivna_imperia),

Druhá fáza:

Následne vyberie spoločnosť 250 najlepších postov a skontaktuje sa s autormi. Z týchto vyselektuje dvadsiatich kandidátov, ktorí budú v polovici septembra pozvaní na večierok do Škótska, na ktorom sa prevetrajú ich schopnosti zatupovať značku cez rôzne výzvy a úlohy.

Tretia fáza:

Zo skupiny dvadsiatich kandidátov postúpia po večierku do najužšieho výberu traja kandidáti, ktorí pôjdu v októbri na cestu okolo sveta na nasledovných trasách:

Kandidát 1: Poľsko, Izrael, India

Kandidát 2: Škandinávia, Južná Afrika, Kolumbia

Kandidát 3: Francúzsko, Rusko, Taiwan

Všetko, samozrejme, hradí spoločnosť.

Kufor plný whisky

Každý z kandidátov dostane kufor plný whisky a dobrodružstvo sa môže začať. A aby toto nezostalo len pre kandidátov, po celú dobu bude ich počiny zaznamenávať kameraman.

To najväčšie dobrodružstvo však začne od budúceho roka pre víťaza. Tento navštívi počas roka 2018 mnohé z destinácii, ktoré kedysi precestoval Charles Grant Gordon, nevlastný syn zakladateľa spoločnosti Williama Granta. Bol to práve Charles, kto s kufrom plným whisky precestoval svet v roku 1909, aby našiel nové trhy. A práve Charlesova odvaha a dobrodružstvo inšpirovali vytvorenie netradičného výberového procesu a pracovnej pozície, ktorí mnohí z nás považujú za prácu snov.

Ak si trúfate na túto výzvu, zistite viac priamo na stránke spoločnosti TU.

Prajeme veľa šťastia! A keď budete na cestách, nezabudnite sa zastaviť s magickým kufrom aj u nás. ????

Zdroj: The Culture Trip


Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na [email protected]. Ak máte super cestovateľský príbeh, recenziu, reportáž či blog a chcete sa o svoje zážitky podeliť so svetom, nebojte sa nám svoj text poslať na [email protected]. Radi ho zverejníme v sekcii Cestovatelia.


Špeciálne ponuky pre našich čitateľov


  • Odporúčame ti aj našu uzavretú Facebook skupinu Pelipecky.sk VIP.
    • Naša srdcovka - cestovateľský newsletter, ktorý odoberajú desaťtisíce cestovateľov:
    • Výbery z bankomatu zdarma, výhodné kurzy pri cestovaní do zahraničia a cashback u obľúbených značiek získaš exkluzívne cez Pelikán, založ si konto cez Revolut
    • Výhodný bus na letisko? Odporúčame ti našich kamošov zo Slovak Lines - bezplatná Wi-Fi, klimatizácia, nástup priamo pri termináli letiska, Viedeň - Bratislava 24-krát denne
    Prosím, ohodnoťte náš článok.
Komentáre

Už päť rokov pre teba náš tím loví lacné letenky, dovolenky a píše tipy na cestovanie po celom svete. V našej slovenskej redakcii sedí Hanka, Katka, Aďa a Roland, ktorí pre teba hľadajú to najlepšie zo sveta cestovania 24 hodín, 7 dní v týždni.

Hore