Nájdeš nás aj na:

Cestopisy

10 najkrajších miest Islandu

Wow! To je to slovíčko, ktoré budete počas svojej dovolenky na Islande používať asi veľmi často. Táto nádherná krajina toho ponúka neskutočne veľa. Gejzíry, sopky, ľadovce, oheň, lagúny, a to všetko na jednom mieste. Na Island sa skrátka chodí po zážitky. Tak ak sa chystáte navštíviť toto magické miesto a chcete mať čo najviac zážitkov, nevynechajte naše tipy na 10 najkrajších miest Islandu!

Reklama

1. Seljalandsfoss

Voda z rieky Seljalandsá padá z výšky šesťdesiat metrov do prírodného bazéna prezývaného Seljalandsfoss. A áno, dostanete sa aj pešo za vodnú clonu tohto nádherného vodopádu.

seljalandsfoss-vodopady

seljalandsfoss-vodopad

seljalandsfoss-vodopady-zdola

2. Mælifell

Úžasný 200-metrový sopečný kužel vystupujúci na okraji ľadovca Myrdalsjökull je jedným z najfotogenickejších úkazov ostrova.

maelifell-sopka

3. Vatnajökull

Vatnajökull je najväčší ľadovec na Islande a jeho útroby odkrývajú fascinujúcu krásu sveta pod zamrznutou zemou.

vatnajokull-ladovcova-jaskyna

vatnajokull-ladovec

vatnajokull

4. Landmannalaugar

Vysoká geotermálna činnosť v tejto oblasti vytvára jedny z najkrajších farebných úkazov pohorí široko-ďaleko. Landmannalaugar svetoví blogeri označujú za jeden z najkrajších trekov na svete.

landmannalaugar

landmannalaugar-trek

5. Víti

Vedci nedávno potvrdili, že jazero Víti bolo prirodzene vytvorené na dne jedného z kráterov Askja. Jeho názov v preklade znamená „peklo“. V prípade priaznivého počasia si určite neváhajte zaplávať v tejto termálnej vode plnej minerálov.

viti-askja-jazero

viti-askja

Chcete zažiť Island? Potrebujete:

Super lacnú letenku od ➡ 88 eur

Tipy a triky ako si užiť Island lacno ➡ TU

6. Jökulsárlón

Najväčšia lagúna svojho druhu je obrovským magnetom na turistov. Tento prírodný div uvidíte priamo z hlavnej cesty Ring Road. Prevracajúce sa a praskajúce ľadovce vytvárajú neuveriteľnú atmosféru.

jokulsarlon

jokulsarlon-ladovce

7. Reynisfjara

Vík je najjužnejšia dedinka na Islande a Reynisfjara je pláž, ktorá vás ohromí svojim netradičným vzhľadom a nebezpečne burácajúcimi vlnami. Nie nadarmo ju označujú za jednu z najnebezpečnejších pláží vôbec.

reynisfjara-plaz

reynisfjara

8. Kirkjufell

Blízko mestečka Grundarfjörður nájdete horu Kirkjufell. Patrí k najčastejšie fotografovaným úkazom Islandu, no je známa ešte z jedného dôvodu. Ak chcete vidieť polárnu žiaru, odtiaľto je najkrajší výhľad!

kirkjufell

9. Vestfirðir

Chcete vidieť úžasné fjordy? Vyberte sa na severozápadný cíp prezývaný Westfjords. Ako už samotný názov napovedá, toto miesto je pretkané desiatkami hlbokých fjordov. Zaujímavosťou je, že len 14% návštevníkov Islandu sa sem vyberie. Prečo? Veľmi ťažko dostupný terén, no o to väčšie dobrodružstvo!

westfojrds

westfjords-laguna

10. Hvítserkur

Pätnásťmetrová skalná brána do pekla prezývaná tiež Hvítserkur. Tento „trojzubec“, ako mu hovoria miestni je v čase silnejšieho odlivu prístupný aj pešo a v zátoke možno pozorovať veľké množstvo tuleňov.

hvitserkur

Tipy a triky ako si užiť Island lacno ➡ TU


Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na redakcia@pelipecky.sk. Ak máte super cestovateľský príbeh, recenziu, reportáž či blog a chcete sa o svoje zážitky podeliť so svetom, nebojte sa nám svoj text poslať na novinky@pelipecky.sk. Radi ho zverejníme v sekcii Cestovatelia.


Špeciálne ponuky pre našich čitateľov


  • Odporúčame ti aj našu uzavretú Facebook skupinu Pelipecky.sk VIP.
    • Naša srdcovka - cestovateľský newsletter, ktorý odoberajú desaťtisíce cestovateľov:
    • Výbery z bankomatu zdarma, výhodné kurzy pri cestovaní do zahraničia a cashback u obľúbených značiek získaš exkluzívne cez Pelikán, založ si konto cez Revolut
    • Výhodný bus na letisko? Odporúčame ti našich kamošov zo Slovak Lines - bezplatná Wi-Fi, klimatizácia, nástup priamo pri termináli letiska, Viedeň - Bratislava 24-krát denne
    5/5 - (2 votes)
Komentáre

Raz sa náhodou dostal k lacným letenkám a odvtedy chce precestovať celý svet. Radšej má hory a prírodu ako mestskú džungľu. Zamiloval si Island, Yosemite, Indonéziu a veľmi ho láka Nepál, Faerské ostrovy a Kanada. Najväčší sen si ale už splnil, keď sa mu narodili dcérky Eliška a Nina.

Hore