Nájdeš nás aj na:
turistka v malte s vyhladom na valletu

Dovolenky

Najlacnejšie pobyty od Pelikána: Ischia, Rhodos, Dubaj a iné od 279€

Chcelo by to nejaký parádny citybreak? Ponuka pobytov je u nás pestrá a rozhodli sme sa, že ti každý mesiac prinesieme výber tých najlepších za peckové ceny. Vyberajú naši pobytoví špecialisti, takže ide o overené hotely a nájdeš tu z každého rožku trošku. Niektoré pobyty máš aj so zľavou a pridávame tiež tipy na super zážitky. Ktorá destinácia je tvoja vysnívaná? Už len vybrať termín a horsa na cesty.

Reklama

1. Ischia-3*Hotel Park Imperial od 419€

V Taliansku nájdete miesto, ktoré láka turistov miernym a stálym podnebím v zime aj v lete. Ischia je oáza pokoja s horúcimi termálnymi prameňmi, citrusovými hájmi a krásnymi plážami. Na najväčšom sopečnom ostrove v Neapolskom zálive zažijete dokonalý relax a ochutnáte pravé talianske vína z miestnych viníc. Termálna voda na Ischii má špeciálne liečivé účinky, spojíte tak príjemné s užitočným a domov sa vrátite oddýchnutí a s novými zážitkami.

Cena pobytu obsahuje:

  • 1 obojsmernú letenku v ekonomickej triede na trase Viedeň – Neapol – Viedeň
  • stravovanie formou raňajok
  • služby česky hovoriaceho delegáta, žijúceho na ostrove, taktiež ponuka výletov s česky hovoriacim sprievodcom za doplatok (ostrov Capri, Pompeje a pod.)
  • v cene je obojsmerný letiskový transfer vrátane lodného trajektu (priamo na hotel)

Hotel je situovaný v dvoch veľkých hotelových tropických záhradách, kde sa nachádza veľká časť izieb. Hotel je umiestnený neďaleko historického centra mestečka Forio, vo vzdialenosti cca.15min pešej chôdze sa nachádzajú piesočné pláže Cava dell Isola, pláž Citara a zároveň najväčší termálny park Poseidonove záhrady.

Kedy? napríklad 6.6.2024 – 13.6.2024

Rhodos – Hotel 3*Tsampika od 279€

Rodos je najväčším a zďaleka najpopulárnejším ostrovom Južných Sporád s krásnymi plážami, zelenými dolinami a bohatou históriou. Ak sa chcete zabávať, oddychovať na scénických piesočnatých plážach, potápať sa v lagúnach s kryštálovo-modrou vodou, alebo si naplánovať výlet po starodávnych stopách ostrova, tu máte možnosť na všetko. Staré mesto Rodosu vás očarí malými tajnými uličkami a za malý moment sa prehupnete do čias Byzantskej ríše. Kúsok ďalej, v južných častiach ostrova nájdete mestečko Lindos, ktoré sa rozpína na malom čarovnom kopci a je známy pre svoje domčeky v tvare kockového cukru.

Cena pobytu obsahuje:

  • stravovanie formou All Inclusive
  • transfer letisko – hotel – letisko
  • 1 obojsmernú letenku v ekonomickej triede na trase Viedeň – Rodos – Viedeň

Kedy? napríklad 12.5.2024 – 15.5.2024

Sardínia- Hotel 4*Soleado od 379€

Sardíniu si zamilujete hneď po prílete. Niektorí cestovatelia ju nazývajú Karibikom Európy. A nie darmo, ostrov sa pýši priezračným morom, jemnulinkým pieskom a krásnymi zákutiami. Prejdite sa po malebných horách Sardínie, vyskúšajte vynikajúcu lokálnu kuchyňu, špeciality s rôznymi darmi mora. A po výbornom jedle sa vydajte poznávať históriu ostrova. Vedeli ste, že na Sardínii nájdete pozostatky Rímskeho Impéria, ale aj kostoly v barokovom štýle? Ak hľadáte destináciu na pár dní, Sardínia vás určite zabaví.

Cena pobytu obsahuje:

  • stravovanie formou raňajok
  • Priamy let z Bratislavy
  • 50 m od verejnej piesočnatej pláže, blízko do centra mesta Alghero

Kedy? napríklad 22.5.2024 – 25.5.2024

Malorka – Hotel 3*Grupotel Amapola od 369€

Malorka, najväčší z Baleárskych ostrovov, sa v posledných rokoch stala vyhľadávanou turistickou destináciou. Oprávnene, pretože má potenciál uspokojiť chute každého cestovateľa či dovolenkára. Ostrov zasadený do Stredozemného mora vás strhne svojou prírodou, širokými plážami, bohatou kultúrou a neutíchajúcim nočným životom. Najlepšie je navštíviť Malorku v lete, kedy si naplno dokážete vychutnať všetko, čo baleárska kráľovná ponúka.

Cena pobytu obsahuje:

  • Služby All Inclusive
  • Letiskový transfer v cene
  • Priamy let z Bratislavy
  • Hotel sa nachádza v tichej prírodnej rezervácií Albufera, cca 500m od pláže
  • Lehátka a slnečníky pri bazéne bez poplatku

Kedy? napríklad 12.6.2024 – 15.6.2024

Cyprus-4*Theo Sunset Bay Hotel od 339€

Čarokrásny ostrov kde sa podľa starovekých legiend z morskej peny zrodila bohyňa krásy a lásky Afrodita. Cyprus láka predovšetkým príjemnou klímou, má veľmi mierne zimy, horúce leta a môže sa pochváliť až 300 slnečnými dňami v roku. Dovolenková sezóna je tu preto veľmi dlhá, od apríla až do konca novembra. Vďaka krištáľovo čistému moru, nádherným piesočnatým plážam, vynikajúcej kuchyni, jedinečnej histórii, kultúre a priateľským obyvateľom je Cyprus veľkým dovolenkovým lákadlom a obľúbeným miestom turistov.

Cena pobytu obsahuje:

  • Stravovanie formou raňajok (za príplatok možnosť polpenzie, plnej penzie alebo all Inclusive)
  • Letiskový transfer v cene
  • len 150 metrov od piesočnatej pláže a ponúka úžasný výhľad na Stredozemné more, ktoré môžete obdivovať z bazéna s nekonečným okrajom

Kedy? napríklad 9.6.2024 – 12.6.2024

Kréta – Hotel 4*Blue Bay Resort od 439€

Rozprávkovo krásny ostrov opradený mýtmi, milovaný samotnými gréckymi bohmi, kolíska európskej civilizácie. Mohutné pohoria rozdeľujúce hlboké rokliny ústiace do úrodných dolín, obrovské pláže i malé zátoky, to je Kréta, rozmanitý čarovný ostrov. Najväčší a najjužnejší grécky ostrov ležiaci v Stredozemnom mori Vám ponúka slnko, more, pláže aj bohatú históriu.

Cena pobytu obsahuje:

  • Služby All Inclusive
  • obojsmerná letenka v ekonomickej triede na trase Viedeň – Kréta (letisko Heraklion) – Viedeň
  • Letiskový transfer 
  • Ponúka panoramatický výhľad na Krétske more a je postavený amfiteátrovým spôsobom na kopci s výhľadom na krásnu modrú farbu Krétskeho mora. Hotel sa nachádza v blízkosti niekoľkých pláží, reštaurácií a obchodov. Pláž Agia Pelagia je vzdialená len pár minút chôdze od hotela a ponúka jemný piesok a čistú vodu. V okolí sa nachádza aj niekoľko ďalších pláží, vrátane pláže Lygaria a pláže Gialia.

Kedy? napríklad 16.10.2024 – 19.10.2024

Dubaj- Hotel 3*Ibis Styles Jumeira od 359€

Dubaj. Už len pri vyslovení názvu tohto mesta sa nám ihneď vybavia luxusné obchody, veľkolepé mrakodrapy, prepychové hotely a tropické teploty. V meste akým je Dubaj, je prakticky nemožné sa nudiť. Je ideálnou destináciou ako pre mladých cestovateľov, tak aj pre rodiny s deťmi. Ak sa bojíte, že jediné čo v Dubaji môžete robiť je prechádzať sa v tieni výškových budov, ste na omyle. Vyberte sa na nádhernú pláž Jumeirah alebo si zalyžujte na zasneženom svahu v obchodnom centre zatiaľ, čo vonku panujú tropické teploty. Nezahoďte ani chvíľku voľného času a pokračujte na miestne trhy so zlatom alebo korením, alebo sa vydajte za nákupmi do nákupného centra Dubai Mall.

Cena pobytu obsahuje:

  • Raňajky v cene
  • Priame lety z Viedne alebo Budapešti
  • Obľúbený 3* mestský hotel
  • K dispozícií je vyhrievaný krytý bazén, posilňovňa a bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet.

Kedy? napríklad 25.5.2024 – 27.5.2024

Edinburgh so sprievodcom od 1319€

Alohomora! Toto kúzlo vám otvorí dvere napr. aj do Edinburghu. Prečo kúzlo? Lebo práve Edinburgh je rodiskom slávneho Harryho Pottera, pretože jeho autorka J.K. Rowlingová pochádza z tohto mesta a inšpiráciu brala zo svojho okolia. Edinburgh vám však počaruje nie len kúzelnými či strašidelnými legendami, ale aj bohatou históriou spojenou s britkou kráľovskou rodinou, či nádhernou prírodou. Spoznajte hlavné mesto Škótska spolu s nami! Potrebujete na to, len 5 dní. Vydáme sa po stopách Harryho Pottera, Poltergeista, ale aj britských kráľov. Navštívime okolité ikonické mosty, budeme sa plaviť na lodi, navštívite malebnú dedinku a zakončíme to celé ochutnávkou pravej škótskej whiskey.

Cena pobytu obsahuje:

  • Ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami
  • Vstupy podľa programu
  • Degustácia whiskey
  • Plavba lodou
  • Česky hovoriaci sprievodca
  • Transfery v cene


Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na [email protected]. Ak máte super cestovateľský príbeh, recenziu, reportáž či blog a chcete sa o svoje zážitky podeliť so svetom, nebojte sa nám svoj text poslať na [email protected]. Radi ho zverejníme v sekcii Cestovatelia.


Špeciálne ponuky pre našich čitateľov


  • Odporúčame ti aj našu uzavretú Facebook skupinu Pelipecky.sk VIP.
    • Naša srdcovka - cestovateľský newsletter, ktorý odoberajú desaťtisíce cestovateľov:
    • Výbery z bankomatu zdarma, výhodné kurzy pri cestovaní do zahraničia a cashback u obľúbených značiek získaš exkluzívne cez Pelikán, založ si konto cez Revolut
    • Výhodný bus na letisko? Odporúčame ti našich kamošov zo Slovak Lines - bezplatná Wi-Fi, klimatizácia, nástup priamo pri termináli letiska, Viedeň - Bratislava 24-krát denne
    Prosím, ohodnoťte náš článok.
Komentáre

Dominika pochádza z Bratislavy a je absolventkou fakulty masmediálnej komunikácie. Počas štúdia si vyskúšala prácu v niekoľkých online redakciách zameraných na šport, hudbu, životný štýl a cestovanie. Zúčastnila sa marketingovej a novinárskej stáže v Portugalsku. Za svoje vysnívané destinácie považuje Juhovýchodnú Áziu, Kanadu, Nový Zéland, Austráliu, Indiu......a vlastne všetky. Riadi sa heslom: „Cestovať znamená žiť.“

Hore