Nájdeš nás aj na:

Koronavírus

ZMENA: Sardínia zrušila povinnosť testu na COVID-19 pri vstupe

ZMENA: Sardínia zrušila povinnosť testu na COVID-19 pri vstupe

AKTUALIZOVANÉ 17.9. o 12:55 – Sardínia zrušila povinnosť testu na COVID-19

Taliansky ostrov Sardínia na rýchlo a bez predošlých upozornení zaviedol od 14. septembra 2020 nové vstupné podmienky pre prichádzajúcich cestujúcich. Nariadenie regionálnej vlády Sardínie znamenalo za uplynulé dni novinku s okamžitou platnosťou – každý cestujúci potreboval pri vstupe na ostrov predložiť negatívny test na COVID-19, prípadne absolvovať test bezprostredne po príchode. Štvrtok 17. septembra ale prišlo k zmene. Tamojšie autority toto nariadenie zrušili. Urobili tak len niekoľko dní po jeho zavedení. Informáciu priniesli talianske noviny LA NUOVA.

Reklama

Pôvodná správa z 14. septembra:

Cestujúci majú na výber 3 možnosti

Prvou možnosťou je variant, kedy si výsledok testu priniesiete so sebou. Cestujúci si vtedy musí uhradiť test na koronavírus na vlastné náklady a nesmie byť starší ako 48 hodín. Akceptujú sa sérologické testy (IgG a IgM), molekulárne testy (RNA) a rýchle testy na antigén.

Druhá možnosť popisuje situáciu, ak absolvujete test, ale nemáte ešte výsledok. Ak pred príchodom na Sardíniu nestihnete obdržať výsledky testu, musíte pri vstupe na ostrov predložiť písomné prehlásenie o tom, že ste test absolvovali a tiež s podrobnosťami – kedy bol test vykonaný a akou organizáciou či firmou.

Ak prídete na Sardíniu bez testu a nemáte ani písomné prehlásenie, musíte si dať spraviť test priamo na ostrove do 48 hodín od vášho príchodu. Test vám po príchode vykonajú bezplatne. Zastrešujúca organizácia zdravotníckych úradov sa volá ASL a tu nájdete zoznam laboratórií na Sardínii, ktoré majú licenciu od ASL na vykonávanie testov. Do výsledkov testu musia cestujúci absolvovať izoláciu na vopred dohodnutom mieste.

Zdroj: regione.sardegna.it, my-sardinia.com

  • Pri ceste do Talianska treba vyplniť vyhlásenie. Dostupné je v talianskom alebo anglickom jazyku

Akciové letenky na Sardíniu


Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na [email protected]. Ak máte super cestovateľský príbeh, recenziu, reportáž či blog a chcete sa o svoje zážitky podeliť so svetom, nebojte sa nám svoj text poslať na [email protected]. Radi ho zverejníme v sekcii Cestovatelia.


Špeciálne ponuky pre našich čitateľov


  • Odporúčame ti aj našu uzavretú Facebook skupinu Pelipecky.sk VIP.
    • Naša srdcovka - cestovateľský newsletter, ktorý odoberajú desaťtisíce cestovateľov:
    • Výbery z bankomatu zdarma, výhodné kurzy pri cestovaní do zahraničia a cashback u obľúbených značiek získaš exkluzívne cez Pelikán, založ si konto cez Revolut
    • Výhodný bus na letisko? Odporúčame ti našich kamošov zo Slovak Lines - bezplatná Wi-Fi, klimatizácia, nástup priamo pri termináli letiska, Viedeň - Bratislava 24-krát denne
    5/5 - (1 vote)
Komentáre

Raz sa náhodou dostal k lacným letenkám a odvtedy chce precestovať celý svet. Radšej má hory a prírodu ako mestskú džungľu. Zamiloval si Island, Yosemite, Indonéziu a veľmi ho láka Nepál, Faerské ostrovy a Kanada. Najväčší sen si ale už splnil, keď sa mu narodili dcérka Eliška a Nina.

Hore