Nájdeš nás aj na:

Európa

Birmingham z Bratislavy od 18€! Navštív mesto tisícich remesiel

Birmingham z Bratislavy od 18€! Navštív mesto tisícich remesiel

Napriek svojej fascinujúcej histórii nie je Birmingham pravdepodobne prvou cestovateľskou destináciou, na ktorú si pomyslíte. Venovali ste však niekedy pozornosť jeho unikátnej architektúre, jednej z najlepších anglických kuchýň či množstvu atrakcií, ktoré tu nájdete? Vyskúšajte niečo nové. Ak sa rozhodnete pre druhé najväčšie anglické mesto, nebudete ľutovať. Birmingham je aktuálne známy vďaka seriálu Peaky Blinders. Pouličný gang pôsobil dlhé roky práve tu.

Reklama

Lacné letenky do Birminghamu

Akciové letenky do Birminghamu

Lacné ubytovanie v Birminghame: Booking.com s Pelikánom

Lacné ubytovanie v Birminghame vieš rezervovať priamo cez Pelikán. Pelikán sa kamoší s najväčším predajcom ubytovania na svete (Booking.com) a ubytovanie v Birminghame môžeš rezervovať už od 41€/noc.

Čo robiť, vidieť a zažiť v Birminghame?

Asi nič nedokazuje neustály vývoj tohto mesta tak, ako horné poschodie vlakovej stanice New Street. Poschodie je obchodným domom s názvom Grand Central. Mnohí návštevníci vidia práve toto miesto ako prvé a je veru skvelým úvodom do Birminghamu.

Birmingham, známy aj ako mesto tisícov remesiel či obchodov počas Priemyselnej revolúcie, bol prominentným výrobným centrom. Jeho symbolom bola Šperková štvrť (Jewellery Quarter). Nádhernou spomienkou na tieto časy je Múzeum Šperkovej štvrti. Múzeum ozpráva príbeh o tom, ako sa z Birminghamu stalo mesto, akým ho poznáme dnes.

Oáza pokoja sa nachádza na siedmom poschodí Birminghamskej knižnice. Je ňou Tajná záhrada s nádherným výhľadom na mesto. Zoberte si knižku a oddýchnite si vysoko v oblakoch.

Tip na aplikáciu: Revolut

Vykašli sa na zmenárne. Stiahni si appku Revolut, zaregistruj sa pár kliknutiami a „bankuj“ po celom svete. Revolut sa ti zíde najmä ak potrebuješ stabilne dobrý menový kurz – k dispozícii máš 29 svetových mien a stredové kurzy pre prevody. Z Revolutu môžeš posielať alebo tiež prijímať platby aj z iných bankových účtov. Výbery zo všetkých bankomatov na svete máš zdarma až do výšky 200 EUR mesačne a peniaze si vieš poslať na kartu kedykoľvek a prevod prebehne do pár sekúnd. Ak sa zaregistruješ cez pelikánsky odkaz, teraz získaš Revolut kartu s doručením zdarma

Cestovné doklady do Birminghamu

Na cestu do Birminghamu potrebujete občiansky preukaz alebo cestovný pas.

Kedy cestovať do Birminghamu?

Každé ročné obdobie v Birminghame ponúka unikátnu atmosféru.


Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na [email protected]. Ak máte super cestovateľský príbeh, recenziu, reportáž či blog a chcete sa o svoje zážitky podeliť so svetom, nebojte sa nám svoj text poslať na [email protected]. Radi ho zverejníme v sekcii Cestovatelia.


Špeciálne ponuky pre našich čitateľov


  • Odporúčame ti aj našu uzavretú Facebook skupinu Pelipecky.sk VIP.
    • Naša srdcovka - cestovateľský newsletter, ktorý odoberajú desaťtisíce cestovateľov:
    • Výbery z bankomatu zdarma, výhodné kurzy pri cestovaní do zahraničia a cashback u obľúbených značiek získaš exkluzívne cez Pelikán, založ si konto cez Revolut
    • Výhodný bus na letisko? Odporúčame ti našich kamošov zo Slovak Lines - bezplatná Wi-Fi, klimatizácia, nástup priamo pri termináli letiska, Viedeň - Bratislava 24-krát denne
    Prosím, ohodnoťte náš článok.
Komentáre

Hana je z Bratislavy, kde vyštudovala žurnalistiku. Vyskúšala si život vo Varšave ako študent médií a v Berlíne ako redaktor v online magazíne. Pracovné skúsenosti ju zaviali do cestovného ruchu a tam sa doteraz cíti ako doma. Miluje víkendové city breaky po európskych destináciách, ale aj exotiku.

Hore