Nájdeš nás aj na:

Letenky

Letecky na Tour de France? Takto cestujú Slováci za Saganom

Letecky na Tour de France? Takto cestujú Slováci za Saganom

Hovorí sa, že by sme sa mali obklopovať pre nás prijemnými vecami, pretože všetko, čo vnímame, vplýva na to, ako neskôr konáme. Je to celkom logické, a asi sme ti tým nepovedali nič nové. Má to byť pekným úvodom k nášmu článku o tom, ako šport ovplyvňuje cestovanie Slovákov. Pozeráš sa na obrazovku zmäteným pohľadom a nechápeš? Čítaj ďalej.

Reklama

Ak sa ťa opýtame, či vieš, čo je Tour de France, asi nás vysmeješ. Nuž áno, vďaka Petrovi Saganovi sa tento pojem stal bežným na Slovensku. Je predmetom debát pri pive, ovplyvňujúcim faktorom pri výbere športového oblečenia (veď sa priznaj, že aj ty nosíš zelené tričko, keď sa bicykluješ na hrádzi) a dáme ti informáciu z prvej ruky: aj v prípade kúpy leteniek!

Pozrime sa na fakty a čísla.

Štyristodvadsať

Ešte sa Tour de France len začalo, no už odletelo na krídlach Pelikána za dobrodružstvom Tour de France dokopy 420 Slovákov. To samozrejme neznamená, že len toľko Slovákov sa tam nachádza, mnohí cestujú aj inými dopravnými prostriedkami. A mnohí sa tam ešte len chystajú! Pôjde niekto aj na bicykli? 🙂

Sedem

Tohtoročná Tour de France je opäť roztrúsená po celom Francúzsku. Pre našincov to znamená, že si vedia vybrať hneď z niekoľkých odletových letísk a podľa tej-ktore etapy aj pristáť na neďalekom letisku. Najviac to cítia tieto letiská: Paríž, Bordeaux, Lyon, Ženeva, Girona, Charleroi a Nantes. Na ktoré letisko sa oplatí letieť? (a dá sa vôbec také niečo určiť?) Pomôže aj táto super mapka:

Zdroj: oficiálna webová stránka Tour de France https://www.letour.fr/en/

Veľa

Ovplyvniť čísla dokážu aj tí, ktorí zostali doma a rozhodli sa povzbudzovať tie naše obľúbené kolesá z domu. Napríklad googlením. Od konca júna na Slovensku výrazne narástol počet vyhľadávaní s kľúčovým slovom „tour de france“, a v tomto boji vyhráva Banskobystrický kraj, po ňom nasleduje Trenčiansky kraj a bronzoví sú východniari z Prešovského kraja.

Ak teda túžiš zažiť Tour de France aj ty, máme dobrú správu. Ešte stále to stíhaš, máme v šuflíku pár leteniek na poslednú chvíľku do:

Bordeauxkde si aj namiesto rannej kávy dáš božské víno,

Lyonu, ktorý dýcha bohatou históriou,

Ženevyktorá je distingvovaná, ale nikdy nie odmeraná,

Gironyktorá dáva súťaži španielsky nádych,

Charleroi kde ťa čaká to pravé belgické pivo,

Nantes, so svojou prístavnou atmosférou,

Parížkde síce preteky končia, ale romantika len začína…

Vidíš, takto to funguje. Ovplyvnil ťa tento článok, a rozhodol si sa navštíviť Francúzsko? Nenechaj si ujsť náš článok o tom, ktoré pamiatky v hlavnom meste tejto krajiny sú dostupné aj zadarmo alebo o tom, že kde najlepšie chutí Francúzsko.

 ✈ 4 dňový letecký zájazd do Paríža počas finálovej etapy Tour de France od 487 € [otw_shortcode_button href=“https://www.pelikan.sk/sk/pobyt/pariz-Tour_de_France“ size=“large“ bgcolor=“5fbded“ icon_type=“general foundicon-right-arrow“ icon_position=“right“ shape=“radius“ color_class=“otw-orange“ target=“_blank“]REZERVUJ POBYT[/otw_shortcode_button]


Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na [email protected]. Ak máte super cestovateľský príbeh, recenziu, reportáž či blog a chcete sa o svoje zážitky podeliť so svetom, nebojte sa nám svoj text poslať na [email protected]. Radi ho zverejníme v sekcii Cestovatelia.


Špeciálne ponuky pre našich čitateľov


  • Odporúčame ti aj našu uzavretú Facebook skupinu Pelipecky.sk VIP.
    • Naša srdcovka - cestovateľský newsletter, ktorý odoberajú desaťtisíce cestovateľov:
    • Výbery z bankomatu zdarma, výhodné kurzy pri cestovaní do zahraničia a cashback u obľúbených značiek získaš exkluzívne cez Pelikán, založ si konto cez Revolut
    • Výhodný bus na letisko? Odporúčame ti našich kamošov zo Slovak Lines - bezplatná Wi-Fi, klimatizácia, nástup priamo pri termináli letiska, Viedeň - Bratislava 24-krát denne
    Prosím, ohodnoťte náš článok.
Komentáre
Hore