Nájdeš nás aj na:

Novinky

Lufthansa už na krátkych letoch neponúkne jedlo zdarma. Sústrediť sa chce na kvalitu a životné prostredie

Lufthansa už na krátkych letoch neponúkne jedlo zdarma. Sústrediť sa chce na kvalitu a životné prostredie

Lufthansa zverejnila mená spoločností, s ktorými nadviaže spoluprácu v rámci nového kateringového programu na letoch na krátke vzdialenosti. Nové ponuky jedál by mali platiť od letného poriadku 2021.

Reklama

Po novom bude letecká spoločnosť spolupracovať s nemeckou reštauráciou dean&david. V roku 2020 Lufthansa zrušila katering na palube a nahradila ho vodou zdarma. Namiesto návratu k občerstveniu zdarma sa spoločnosť rozhodla ponúknuť jedlo, za ktoré si pasažieri budú musieť priplatiť.

Zdravé a udržateľné

Dopravca oznámil, že nemecká spoločnosť mu pomôže pripraviť zdravé jedlo pozostávajúce z kvalitných surovín a v udržateľnej forme, s eco-friendly balením. V menu môžu pasažieri očakávať napríklad lososa s avokádom, falafelový šalát, chrumkavé kura či sweet chili kurací sendvič.

Zdroj: Lufthansa

Menu bude stáť od 2 – 12€ a ponuka bude aktualizovaná každé 3 mesiace. Pasažieri si budú môcť zakúpiť snacky aj od iných výrobcov, ako napríklad zeleninové chipsy, píše Simple Flying.

V ponuke budú aj sladkosti, voda bude zdarma

Lufthansa zároveň rozširuje spoluprácu s firmou Dallmayr. Tá bude zabezpečovať horúce nápoje, cukrovinky a sladké špeciality. Medzi nápoje v ponuke patria organické čaje, káva a čokoládové mlieko. V ponuke tiež ostávajú alkoholické a nealkoholické nápoje. Napríklad džús bude stát 3€. V cene letenky bude k dispozícii fľaša vody a „čokoládové prekvapenie“.

Zdroj: Lufthansa

K zmenám ponuky jedla na palube sa vyjadrila aj Christina Foerster za Výkonnú radu pre zákaznícky servis, IT a zodpovedné podnikanie skupiny Lufthansa: „Naši partnere dean&david a Dallmayr reprezentujú úžasnú kvalitu a zodpovedné činy. Navyše k spokojnosti našich hostí, téma zodpovednosti k životnému prostrediu je pre nás tiež veľmi dôležitá. Používame takmer výlučne udržateľné materiály v našich obaloch.“

Mnohé aerolinky pristúpili k zmenám v kateringu z dôvodu globálnej pandémie koronavírusu. Pri niektorých z nich sa vďaka tomuto kroku ponuka v konečnom dôsledku zlepšila. Napríklad British Airways zaradili vodu zdarma a občerstvenie pre všetkých.


Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na [email protected]. Ak máte super cestovateľský príbeh, recenziu, reportáž či blog a chcete sa o svoje zážitky podeliť so svetom, nebojte sa nám svoj text poslať na [email protected]. Radi ho zverejníme v sekcii Cestovatelia.


Špeciálne ponuky pre našich čitateľov


  • Odporúčame ti aj našu uzavretú Facebook skupinu Pelipecky.sk VIP.
    • Naša srdcovka - cestovateľský newsletter, ktorý odoberajú desaťtisíce cestovateľov:
    • Výbery z bankomatu zdarma, výhodné kurzy pri cestovaní do zahraničia a cashback u obľúbených značiek získaš exkluzívne cez Pelikán, založ si konto cez Revolut
    • Výhodný bus na letisko? Odporúčame ti našich kamošov zo Slovak Lines - bezplatná Wi-Fi, klimatizácia, nástup priamo pri termináli letiska, Viedeň - Bratislava 24-krát denne
    Prosím, ohodnoťte náš článok.
Komentáre

Hana je z Bratislavy, kde vyštudovala žurnalistiku. Vyskúšala si život vo Varšave ako študent médií a v Berlíne ako redaktor v online magazíne. Pracovné skúsenosti ju zaviali do cestovného ruchu a tam sa doteraz cíti ako doma. Miluje víkendové city breaky po európskych destináciách, ale aj exotiku.

Hore